Is het wreed om kleren aan honden te dragen

Hoewel honden milder zijn dan katten, raadt mevrouw Orr niet aan om een kostuum op een hond te doen als het ongelukkig lijkt, of het lange tijd aan te laten, omdat het dier oververhit kan raken of verstrikt kan raken. Een minder opdringerig kledingstuk zoals een bandana kan echter goed zijn.

Is het wreed om kleren aan honden te dragen

Hoewel honden milder zijn dan katten, raadt mevrouw Orr niet aan om een kostuum op een hond te doen als het ongelukkig lijkt, of het lange tijd aan te laten, omdat het dier oververhit kan raken of verstrikt kan raken. Een minder opdringerig kledingstuk zoals een bandana kan echter goed zijn. Zelfs als uw huisdier graag kleding draagt, waarschuwt Dr. Bernal dat u er altijd zeker van moet zijn dat de items passen om hun beweging of ademhaling niet te beperken.

Ook, zegt ze, is het belangrijk om toezicht te houden op je huisdier terwijl je in kostuum zit, opdat ze de outfit niet opeten en schadelijke materialen of verstikkingsgevaren binnenkrijgen. Sommige honden haten het gevoel van kleding. Honden met een dikke vacht kunnen oververhit raken, dus het is belangrijk dat ze zo „naakt mogelijk” blijven. We adverteren een reeks hondenjassen, zoals waterdichte versies en producten die zijn ontworpen om ze warm te houden in de winter.

Er zijn ook vesten die kunnen helpen angst te verminderen. Er zijn echter veel mensen die vinden dat het dragen van kleding aan een hond wreed en onnodig is. In feite zegt de RSPCA dat mensen die hun honden dwingen zich te verkleden, kunnen worden vervolgd. Ze vergeten dat ze praten met een echt persoon die ook het beste voor hun hond wil, en ze denken dat intense schaamte en pesten de enige manieren zijn om mensen te laten veranderen.

Sommige honden worden kil en hebben eigenlijk de extra warmte van extra kleding nodig, en als je op een plek met barre weersomstandigheden woont, zijn deze kleding belangrijk. Elke hond is een individu en eigenaren moeten elke situatie met gezond verstand benaderen en het geluk en comfort van de hond in de voorhoede van hun geest. Als dat het geval is, kunt u eenvoudig uitleggen dat uw hond graag kostuums draagt en erop wijzen dat de hond niet in nood is. Het is echter belangrijk om te onthouden dat dit niet voor elke hond werkt, en het is essentieel om ervoor te zorgen dat als uw hond nerveus is, u het geleidelijk aan het item moet introduceren, wanneer uw hond ontspannen is en in combinatie met veel smakelijke beloningen.

Als uw hond een vervelende huidinfectie, contactallergie of chirurgische incisie heeft, kan het soms in een kleine hondenoverall of t-shirt stoppen om de huid te beschermen en te voorkomen dat ze likken en de genezing vertragen. Als je negativiteit krijgt van mensen in de echte wereld, kun je gewoon weglopen of ze uitnodigen om te zien hoe gelukkig en ontspannen je hond is. Gebruik geen kostuum dat uw pup op enigerlei wijze remt en laat uw hond nooit onbeheerd in een kostuum achter. Maar het blijkt dat eigenaren van gezelschapsdieren misschien willen heroverwegen om hun honden aan te kleden, zelfs als dat gewoon een jas of trui betekent om ze warm en droog te houden.

Ga geleidelijk verder met het aanraken van de vacht aan het lichaam van uw hond, voordat u de vacht uiteindelijk voor korte duur aantrekt. Aan de andere kant is het niet wreed om een hond te dwingen iets te dragen dat een echt voordeel biedt, zoals een regenpak, maar het is aan de eigenaar om het dragen ervan af te dwingen.