Is het wreed om kleren aan katten te dragen?

Uiteindelijk geven honden en katten er de voorkeur aan om naakt te zijn (om zo te zeggen), maar als uw huisdier schijnbaar geen bezwaar heeft tegen het dragen van af en toe een trui of tutu, dan kan het geen kwaad om ze aan te kleden. Een ander ding om rekening mee te houden is hoe actief uw kat is.

Is het wreed om kleren aan katten te dragen?

Uiteindelijk geven honden en katten er de voorkeur aan om naakt te zijn (om zo te zeggen), maar als uw huisdier schijnbaar geen bezwaar heeft tegen het dragen van af en toe een trui of tutu, dan kan het geen kwaad om ze aan te kleden. Een ander ding om rekening mee te houden is hoe actief uw kat is. Als hij altijd in beweging is, kan het aantrekken van kleren zijn beweging beperken, wat resulteert in hobbels op de noggin en, in het slechtste geval, een gebroken bot. Maar als je een bijzonder volgzame kat hebt die ouder is en niet zoveel beweegt, is het oké om hem alleen voor een trap in een trui te stoppen, maar als je hem op hem houdt, kan dat zijn vermogen om zijn lichaamstemperatuur te reguleren verstoren.

Dus eigenlijk is het schattig voor een paar foto's, maar overdrijf het niet - vooral als het weer warm is om mee te beginnen. Om te beginnen kan het dragen van een trui een kat in gevaar brengen voor oververhitting. Ze hebben niet voor niets hun bontjassen en een trui zou misschien enige interferentie veroorzaken in hun normale vermogen om hun lichaamstemperatuur te regelen. Het dragen van een trui kan ook het vermogen van een kat om vrij te bewegen belemmeren, wat tot ongelukken kan leiden.

De trui kan bijvoorbeeld halverwege de sprong aan een boomtak blijven hangen, of katten kunnen verstrikt raken in de trui als ze hem proberen uit te trekken. Een ander voordeel van het aankleden van uw kat in kleding is de unieke hechtingservaring die het tussen u beiden kan creëren. Ten slotte is een andere keer dat het acceptabel is, en in sommige gevallen ronduit noodzakelijk om kleding aan te trekken, wanneer je te maken hebt met haarloze rassen. Je wilt nooit dat je kat losse kleding draagt die verstrikt kan raken en paniek kan veroorzaken, en je wilt niet dat je kat te strak zit in welk type outfit dan ook.

Bovendien is het nooit een goed idee om uw kat heel lang in kleding te houden, vooral warme kleding zoals truien. Je kunt een kleine hondentrui voor ze kopen bij de dierenwinkel, of, leuk weetje, veel katten passen in babykleding van 0-3 maanden. Ik weet dat sommigen van jullie zullen zeggen: „Oh nee, mijn pelskind tolereert het niet zo goed, dat zou hij doen als je hem of haar op jonge leeftijd kennis laat maken met kleding. Als u een kat heeft, weet u dat er bij bepaalde gelegenheden praktische redenen zijn waarom uw kat kleding moet dragen.

Als uw kat lijdt aan een of andere huidaandoening en u moet voorkomen dat hij eraan likt of krabt, overweeg dan om uw kat kleding te laten dragen die het gebied bedekt zonder de huid (of uw kat) te irriteren.