Welke temperatuur heeft de hond een jas nodig?

Zelfs honden met dikke vacht kunnen onderkoeling of bevriezing krijgen bij ijskoud weer, volgens de American Kennel Club (AKC). Als er sneeuw en ijs op de grond ligt, of aanhoudende koude wind, dan is een winterjas voor uw hond een goed idee.

Welke temperatuur heeft de hond een jas nodig?

Zelfs honden met dikke vacht kunnen onderkoeling of bevriezing krijgen bij ijskoud weer, volgens de American Kennel Club (AKC). Als er sneeuw en ijs op de grond ligt, of aanhoudende koude wind, dan is een winterjas voor uw hond een goed idee. Kleine of dunne rassen, puppy's en oudere honden hebben over het algemeen een wintervacht nodig als de temperatuur buiten op of onder 32° F (0° C) aanvoelt. Zodra de temperatuur onder de 20° F (-6,6° C) daalt, moet u uw hond, ongeacht het ras, nauwlettend in de gaten houden op tekenen dat ze onaangenaam koud zijn.

Als je een jas aantrekt om naar buiten te gaan, is de kans groot dat het koud genoeg is dat je hond ook een jas nodig heeft. Als u een eigenaar van een klein ras bent of misschien dunharige rassen, oudere honden of puppy's heeft, trek dan onmiddellijk truien of jassen uit. Deze beschermende kledinglaag is nodig wanneer de temperatuur 32 graden Fahrenheit is. Als het daalt tot onder de 20 graden, moet u het welzijn van uw hond als verantwoordelijke eigenaar noteren.

Controleer of ze tekenen van te koud aanvoelen, zelfs als ze een dikke vacht hebben voor koud weer. Over het algemeen heeft uw hond een vacht nodig als de buitentemperatuur onder het vriespunt van 32° F (7° C) is. Puppy's, kleine rassen, dunharige en oudere honden zijn bijzonder gevoelig voor de kou als de temperatuur onder de 45° F (7°C) daalt. Houd uw hond in de gaten, ongeacht het ras, voor aanwijzingen dat ze gekoeld worden als de temperatuur onder de 20° F (-7° C) daalt.

Bij temperaturen boven 10° C (50° F) hoeven honden over het algemeen geen jassen of truien te dragen. Wanneer de temperatuur lager wordt, zullen kleine hondenrassen, hondenrassen met korte jassen, puppy's, oudere honden en andere ongunstige koude rassen zich ongemakkelijk voelen en een vacht nodig hebben. Andere rassen zoals Siberische Husky's en Alaskan Malamutes die zijn gefokt voor werk bij koud weer, hebben geen hondenjas nodig bij 10° C (50° F) totdat de temperatuur veel lager daalt. Dit gezegd hebbende, hoeft u niet te wachten tot de temperatuur daalt tot 10° C (50° F) om uw hond een jas aan te doen.

Let altijd op tekenen dat uw hond het buiten koud heeft en mogelijk een jas nodig heeft. Hoewel ze helpen door sneeuw en ijs te smelten op opritten, werven en trottoirs, zijn sommige giftig en mogelijk dodelijk als ze worden ingenomen door honden en katten, en moeten ze zoveel mogelijk worden vermeden. De eerste uitdaging waarmee mensen worden geconfronteerd bij het kiezen van een jas of trui voor hun hond, is beslissen voor welk weer het kledingstuk bedoeld is. Hier zijn een paar do's en don'ts, samen met veelgestelde vragen over hondenjassen en truien.

Hondenrassen met kort of fijn haar kunnen niet zoveel lichaamswarmte vasthouden als honden met dikke of lange vacht. Als uw hond bijvoorbeeld graag in de sneeuw graaft of in plassen rondrolt, dan is het het beste om een waterdichte jas te kopen die lange mouwen heeft en voldoende bewegingsruimte heeft. Natuurlijk zijn er andere factoren dan grootte, vacht en ras, maar deze drie kunnen enkele van de meest voor de hand liggende tekenen zijn van een pup die een warme hondentrui nodig heeft. Als de temperatuur echter lager begint te dalen, zullen sommige rassen die vies zijn van kou zich ongemakkelijk gaan voelen en kleding nodig hebben.

Hoewel honden een extern gelaagdingssysteem kunnen hebben, hebben sommige van hen nog steeds lichter en dunner haar in vergelijking met andere. Als uw hond deze tekenen begint te vertonen, moet u naar binnen gaan en uw hond in een mooie en warme kamer met wat dekens zetten. Houd er altijd rekening mee dat truien en jassen van uw honden nodig moeten zijn bij blootstelling aan koude temperaturen. Honden met weinig lichaamsvet, zoals Greyhounds en Whippets, hebben een vacht nodig om bij koud weer naar buiten te gaan.