Waarom dogtags dragen?

Onofficieel kwamen identificatielabels tot stand tijdens de burgeroorlog omdat soldaten bang waren dat niemand ze zou kunnen identificeren als ze stierven. Ze waren doodsbang om begraven te worden in ongemarkeerde graven, dus vonden ze verschillende manieren om dat te voorkomen.

Waarom dogtags dragen?

Onofficieel kwamen identificatielabels tot stand tijdens de burgeroorlog omdat soldaten bang waren dat niemand ze zou kunnen identificeren als ze stierven. Ze waren doodsbang om begraven te worden in ongemarkeerde graven, dus vonden ze verschillende manieren om dat te voorkomen. Sommigen markeerden hun kleding met stencils of vastgemaakte papieren labels. Militaire dogtags zijn van groot belang bij de identificatie van soldaten in het leger.

Het belangrijkste doel van de militaire dogtags is om soldaten te identificeren die gewond of gedood zijn terwijl ze in actie zijn. Deze dogtags worden aan de soldaten toegekend als vervanging van de plastic bedrukte identiteitskaarten vanwege hun weerstand tegen barre weersomstandigheden en duurzaamheid. Over het algemeen krijgt elke soldaat twee dogtags toegewezen. Een van hen wordt als ketting in de nek gedragen en de andere wordt in de schoenen van de soldaat gehouden.

Omdat dogtags worden gebruikt voor identificatiedoeleinden, moeten soldaten in actieve dienst ze te allen tijde dragen in het veld, in een vliegtuig of in het buitenland. Op die momenten moeten hondenlabels om de nek worden gedragen. Sommige mensen dragen dogtags als middel om hun dierbaren te herinneren die het leven hebben verloren in de lijn van militaire dienst. In dergelijke omstandigheden zijn de dogtags niet respectloos om te dragen, omdat het een middel is tot herdenking, liefde en loyaliteit.

Het is echter raadzaam om ze alleen te dragen bij speciale gelegenheden, zoals hun verjaardagen of jubilea. Een grimmige herinnering aan de kosten van oorlog, dogtags hebben een cruciale rol gespeeld om ervoor te zorgen dat niemand wordt achtergelaten of vergeten in oorlog. En hoewel biologische identificatiegegevens nu kunnen worden gebruikt om te bepalen wie een overleden soldaat was, zullen dogtags waarschijnlijk een essentieel onderdeel blijven van militaire uitrusting. Aan het begin van de Eerste Wereldoorlog begon het doglabel zoals we dat kennen vorm te krijgen.

Soldaten die werden ingezet om te vechten in de loopgraven van WOI kregen twee muntachtige metalen schijven, elk gemarkeerd met hun naam. Ze droegen ze in de strijd en als ze werden gedood, bleef er één munt op hun overblijfselen. Sommige jonge mensen die geen lid zijn van het leger, dragen ook dogtags om er stoer uit te zien als een soldaat. Zoals alles wat militair is, is het waarschijnlijk dat het leger erachter kwam dat er twee dogtags nodig waren te midden van operaties.

De informatie die op de dogtags wordt weergegeven, helpt bij het identificeren van de overblijfselen van de soldaat, zodat ambtenaren passende maatregelen kunnen nemen. Hoewel dogtags aanzienlijk zijn veranderd sinds ze voor het eerst werden ingesteld in het begin van de jaren 1900, is hun bruikbaarheid ongetwijfeld nuttig geweest bij het identificeren van degenen die verloren zijn gegaan in de strijd. Als er één uitgegeven apparaat aan militairen wordt gegeven dat wervelt van stedelijke legendes en mythen, zijn het dogtags. Het ministerie van Defensie steunt het argument dat dogtags, officieel bekend als identificatielabels, tot stand kwamen tijdens de burgeroorlog omdat soldaten bang waren om niet geïdentificeerd te worden en begraven in ongemarkeerde graven.

Vanwege de geschiedenis van dogtags en het gebruik ervan, vinden sommige mensen het dragen van valse hondenlabels misschien een beetje aanstootgevend, terwijl het anderen niet kan schelen. Militaire dogtags zijn van groot belang als het gaat om de identificatie van soldaten in het leger. In plaats van de gewone plastic bedrukte identiteitskaarten, hebben soldaten dogtags gemaakt van hoogwaardig en duurzaam materiaal dat zeer goed bestand is tegen barre weersomstandigheden. Ingekerfde dogtags werden geleidelijk afgeschaft in de jaren zeventig, toen de machines waarvoor inkepingen nodig waren, werden vervangen door geavanceerdere embossingmachines.

Oorspronkelijk waren dogtags net zo goed een hoofdbestanddeel van het stereotiepe geloof van het militaire leven als de jeep van het leger, vreselijk chow hallvoedsel en de Sherman-tank. Als u ervoor kiest om ze dagelijks te dragen, kunt u betrokken raken bij een ongeval waarbij de persoonlijke informatie op de dogtags door EMT's als uw eigen informatie kan worden aangezien, wat behoorlijk schadelijk kan zijn voor uw gezondheid. Ze geven je de dogtags als een manier om je te laten zien dat, hoewel ze ver weg zijn, ze nog steeds aan je denken en je band met hen koesteren. Amerikaanse burgers kunnen echter dogtags dragen op elke manier die ze willen, zolang ze er maar geen voordelen uit proberen te halen.

Hoewel de oorsprong van dogtags als concept vrij eenvoudig is, heeft de naam zelf meerdere mogelijke oorsprongsverhalen. Als zodanig mogen leden van het leger, evenals die van het grote publiek, het niet vriendelijk opvatten als burgers dogtags dragen. .