Op welke temperatuur moet een hond een jas dragen?

Als er sneeuw en ijs op de grond ligt, of aanhoudende koude wind, dan is een winterjas voor uw hond een goed idee. Kleine of dunne rassen, puppy's en oudere honden hebben over het algemeen een wintervacht nodig als de temperatuur buiten op of onder 32° F (0° C) aanvoelt.

Op welke temperatuur moet een hond een jas dragen?

Als er sneeuw en ijs op de grond ligt, of aanhoudende koude wind, dan is een winterjas voor uw hond een goed idee. Kleine of dunne rassen, puppy's en oudere honden hebben over het algemeen een wintervacht nodig als de temperatuur buiten op of onder 32° F (0° C) aanvoelt. Als algemene vuistregel zijn grote honden met dikke, dichte vacht goed beschermd tegen de kou. Dit omvat noordelijke rassen, zoals Alaskan Malamutes en Siberische Husky's, met bontjassen die genetisch zijn ontworpen om ze warm te houden.

Maar er zijn honden die beschermd moeten worden tegen extreem weer. Honden moeten winterjassen of andere bescherming tegen de kou dragen als de temperatuur 44 graden Fahrenheit of lager bereikt. Als ze bij deze temperaturen niet voldoende bescherming hebben, kunnen ze onderkoeling en andere koudegerelateerde ziekten krijgen. Als u een eigenaar van een klein ras bent of misschien dunharige rassen, oudere honden of puppy's heeft, trek dan onmiddellijk truien of jassen uit.

Deze beschermende kledinglaag is nodig wanneer de temperatuur 32 graden Fahrenheit is. Als het daalt tot onder de 20 graden, moet u het welzijn van uw hond als verantwoordelijke eigenaar noteren. Controleer of ze tekenen van te koud aanvoelen, zelfs als ze een dikke vacht hebben voor koud weer. Honden met een slank lichaam, zoals windhonden, en honden die hun haar hebben geknipt, zoals poedels, kunnen ook baat hebben bij extra lagen.

Met andere woorden, als uw hond in uw tas past, wilt u hem misschien wat extra bescherming bieden. In de juiste omgeving kunnen de meeste honden echter ook profiteren van winterkleren, vooral als ze gaan wandelen. Houd er altijd rekening mee dat truien en jassen van uw honden nodig moeten zijn bij blootstelling aan koude temperaturen. U kunt winterhondenjassen kopen voor de besneeuwde dagen om ervoor te zorgen dat uw pelsbaby de bescherming en warmte heeft die ze nodig hebben tegen vriestemperaturen.

Dankzij de dichte isolatie is dit de perfecte jas voor extreme koude temperaturen en sneeuw- of ijzige omstandigheden. Kleine hondenrassen en puppy's hebben een hondenjas nodig omdat ze niet dezelfde lichaamswarmte kunnen maken of behouden als grote of gigantische hondenrassen. Als u een van deze tekenen en symptomen opmerkt, neem uw hond dan onmiddellijk mee naar binnen. Over het algemeen zijn koude temperaturen zelden een probleem voor honden totdat het onder de 45 graden Fahrenheit komt.

Honden met dikke of dubbellaagse jassen kunnen echter het beste zonder vacht omdat ze hun eigen natuurlijke isolatie hebben. Als uw hond een van deze is en u staat erop dat hij hem draagt, kunnen ze gewond raken door hun stress of paniek. Als u voor de eerste keer een jas voor uw hond wilt kopen, zijn er enkele factoren waar u op moet letten, zoals maat, pasvorm en stof.