Is het misbruik om kleren aan te trekken voor dieren?

Uiteindelijk geven honden en katten er de voorkeur aan om naakt te zijn (om zo te zeggen), maar als uw huisdier schijnbaar geen bezwaar heeft tegen het dragen van af en toe een trui of tutu, dan kan het geen kwaad om ze aan te kleden. Je huisdieren weten niet wat kleding is.

Is het misbruik om kleren aan te trekken voor dieren?

Uiteindelijk geven honden en katten er de voorkeur aan om naakt te zijn (om zo te zeggen), maar als uw huisdier schijnbaar geen bezwaar heeft tegen het dragen van af en toe een trui of tutu, dan kan het geen kwaad om ze aan te kleden. Je huisdieren weten niet wat kleding is. Dit is verwarrend en vreemd voor hen om er outfits aan te trekken. Het is volstrekt onnatuurlijk om je dier in een schattige trui te stoppen.

Alleen omdat we het schattig vinden, maakt het nog niet goed. Dierenmishandeling is overal in de mode-industrie. Zelfs als mannen en vrouwen al duizenden jaren dieren als kleding gebruiken, is het vandaag wreed en onnodig. De wereldwijde textiel- en kledingindustrie doodt elk jaar miljarden dieren voor mode.

Hun huiden en huiden worden gebruikt om producten te maken zoals bont, wol, leer, dons en zijde. Kleding en accessoires gemaakt van dierlijke producten en bijproducten worden op grote schaal geproduceerd in de modewereld. Veel truien, jassen, jassen, schoenen, tassen en riemen zijn verantwoordelijk voor het massaal vangen en kweken van dieren. De meeste consumenten realiseren zich niet welke schade ze veroorzaken door deze artikelen te kopen en te dragen.

Zelfs met zoveel beschikbare alternatieven voor hun fast fashion-consumptie, behouden ze hun buitensporige winkelgewoonten. Geen enkel dier zou moeten lijden om mooie en functionele kleding te maken. Dierenmishandeling hoort niet thuis in de moderne samenleving. Als consumenten moeten we ons meer zorgen maken over hoe onze kleding wordt gemaakt en de impact van onze garderobe op de planeet, mensen en dieren die erop leven.

De mode-industrie is een van de grootste ter wereld. Het is ook de op één na meest vervuilende industrie ter wereld. De kledingproductie is de afgelopen 15 jaar verdubbeld om aan de vraag van de consument te voldoen. Wat we kiezen om te dragen heeft een enorme impact.

Onze waarden en levensstijlen zijn wereldwijd van belang. Onze kledingkeuzes verrijken niet alleen ons leven, maar geven ook vorm aan de toekomst die we achterlaten voor onze kinderen. Het is tijd om diep te kijken naar het gebruik van dieren in de mode-industrie. We moeten de negatieve impact van mode veranderen in een meer ethische, positieve en krachtige realiteit.

Zelfs huisdieren die kalm lijken wanneer ze een kostuum dragen, moeten te allen tijde nauwlettend in de gaten worden gehouden en mogen hun outfits slechts korte tijd dragen. Verwijder het kostuum als uw huisdier tekenen van nood vertoont, verstrikt raakt of andere problemen ondervindt. Het is vooral belangrijk dat lichaamskostuums geen oververhitting veroorzaken, wat kan leiden tot hittestress, dus kleed uw huisdier niet aan tijdens warm weer. Tegenwoordig gebruiken veel kledingontwerpers en -merken zijde om blouses, pakken, lingerie, loungewear, jurken, nachtkleding en overhemden te maken.

Eigenaren die hun honden in truien stoppen, misbruiken iedereen die hen uiteindelijk deze domme dingen ziet doen. Nertsen, geiten, vossen, coyotes, wolven, konijnen, zelfs katten en honden worden gedood om bontkleding te maken in de textielindustrie. In kunsteducatie van de Ohio State UniversityVeel dierenrechtenorganisaties zoals People for the Ethical Treatment of Animals (PETA) mobiliseren consumenten, organisaties en publieke figuren om bontkleding te boycotten omdat het wreed en onnodig is. We rapporteren over verhalen over dierenmishandeling, en het bellen van een hond in kledingmisbruik bagatelliseert hoe ernstig daadwerkelijk misbruik is.

Daarom is het onnatuurlijk om schoenen of kleding aan honden te dragen, het druist in tegen de aard van de hond en moet het als dierenmishandeling worden beschouwd, omdat dit op de een of andere manier leed of schade veroorzaakt. Ja, de warme pyjama's die mijn hond in de winter draagt om haar artritische gewrichten warm te houden en het dondershirt dat ze draagt als ze angstig is, zijn beide vormen van misbruik. Tegenwoordig wordt het gebruikt als luxe in de mode om kleding te maken zoals capes, parka's, vesten, bolero's, jassen en jassen. Sommige honden worden kil en hebben eigenlijk de extra warmte van extra kleding nodig, en als je op een plek met barre weersomstandigheden woont, zijn deze kleding belangrijk.