Is het goed om honden kleren aan te trekken?

Het kan geen kwaad om uw hond kleding aan te trekken. Veel honden zijn genetisch niet geschikt voor omgevingen waarin ze zich bevinden.

Is het goed om honden kleren aan te trekken?

Het kan geen kwaad om uw hond kleding aan te trekken. Veel honden zijn genetisch niet geschikt voor omgevingen waarin ze zich bevinden. Voor het grootste deel nee, het is om verschillende redenen geen goed idee om kleding aan uw huisdier te doen. Er zijn een aantal goede redenen en die zal ik behandelen.

Veel honden vinden het prima om kleding te dragen. Sommigen haten het, stoppen hun staart tussen hun benen, verstoppen zich achter meubels of proberen de outfit op te eten. Trek de kleren uit, begin met een kleiner of lichter item en werk van daaruit verder. Hebben honden kleding nodig? Hoewel dit in eerste instantie een lichte zorg lijkt te zijn voor degenen die zouden spotten met het idee om een hond aan te kleden, zijn er nog steeds veel hondenbezitters die hun honden gewelddadig hebben zien rillen na blootstelling aan wintertemperaturen, maar aarzelen om kleding op hun honden te doen uit angst vreemd over te komen.

Als u zich zorgen maakt dat uw hond het koud heeft, kan het zeker geen kwaad om hem kleding aan te trekken. Voor elke keer dat mijn honden kleding dragen, krijgen ze 10 runs in het park, ravotten in de modder, spelsessies in overvloed, wandelen door de buurt, uitstapjes naar de traktatiewinkel en een-op-een tijd met mij die plezier heb. Let op, mijn Dexter zou niet in kleding lopen als de onderkant van het kledingstuk zijn geslachtsdelen raakte. Ik heb erover nagedacht om kleding voor mijn hond te kopen, maar ik was bang dat het niet goed bij mijn hond zou passen.

Postoperatief kunnen honden beschermende kleding dragen om een incisieplaats te bedekken en te voorkomen dat de hond likt. Een hond die alleen in kleding wordt achtergelaten, kan proberen eruit te komen en uiteindelijk een shirt om zijn middel te dragen of zijn been uit een armgat te trekken. Kledingartikelen moeten altijd van het huisdier worden verwijderd nadat ze niet langer nodig zijn om schuren en irritatie van de huid te voorkomen. Honden met lang haar zoals de Pommeren, Chow Chow, Husky en Grote Pyreneeën hebben in de winter geen extra kleding nodig.

Elke keer als ik een fotowedstrijd voor honden organiseer, zijn er een paar mensen die meedelen hoe onnatuurlijk het is voor honden om kleding te dragen. Als je je hart op kleding hebt gezet, overweeg dan een hondenbandana of mooie riem-, kraag- en kraaglabels. Het kan moeilijk zijn om kleding voor Cockers te vinden, omdat hun borst vaak omsingeld is, terwijl hun lichaam in de lengte korter is. Honden lijden niet aan het dragen van kleding, tenzij de hond pijn heeft, geen normale „hondendingen” kan doen en daardoor geen kwaliteit van leven heeft.

Als uw hond echt een hekel heeft aan kleding, veel ophef maakt en niet beweegt, wat er ook gebeurt, dan is uw hond ongelukkig.