Op welke temperatuur heeft een hond een jas nodig?

Zelfs honden met dikke vacht kunnen onderkoeling of bevriezing krijgen bij ijskoud weer, volgens de American Kennel Club (AKC). Als er sneeuw en ijs op de grond ligt, of aanhoudende koude wind, dan is een winterjas voor uw hond een goed idee.

Op welke temperatuur heeft een hond een jas nodig?

Zelfs honden met dikke vacht kunnen onderkoeling of bevriezing krijgen bij ijskoud weer, volgens de American Kennel Club (AKC). Als er sneeuw en ijs op de grond ligt, of aanhoudende koude wind, dan is een winterjas voor uw hond een goed idee. Kleine of dunne rassen, puppy's en oudere honden hebben over het algemeen een wintervacht nodig als de temperatuur buiten op of onder 32° F (0° C) aanvoelt. Zodra de temperatuur onder de 20° F (-6,6° C) daalt, moet u uw hond, ongeacht het ras, nauwlettend in de gaten houden op tekenen dat ze onaangenaam koud zijn.

Als je een jas aantrekt om naar buiten te gaan, is de kans groot dat het koud genoeg is dat je hond ook een jas nodig heeft. Als u een eigenaar van een klein ras bent of misschien dunharige rassen, oudere honden of puppy's heeft, trek dan onmiddellijk truien of jassen uit. Deze beschermende kledinglaag is nodig wanneer de temperatuur 32 graden Fahrenheit is. Als het daalt tot onder de 20 graden, moet u het welzijn van uw hond als verantwoordelijke eigenaar noteren.

Controleer of ze tekenen van te koud aanvoelen, zelfs als ze een dikke vacht hebben voor koud weer. Over het algemeen heeft uw hond een vacht nodig als de buitentemperatuur onder het vriespunt van 32° F (7° C) is. Puppy's, kleine rassen, dunharige en oudere honden zijn bijzonder gevoelig voor de kou als de temperatuur onder de 45° F (7°C) daalt. Houd uw hond in de gaten, ongeacht het ras, voor aanwijzingen dat ze gekoeld worden als de temperatuur onder de 20° F (-7° C) daalt.

Hondenrassen die niet zijn gefokt voor werk bij koud weer, hebben een hondenjas nodig als de temperatuur onder de 10° C (50° F) daalt. Er zijn echter enkele honden die een hoger risico lopen om gemakkelijker koud te worden dan andere rassen. Als uw hond deze tekenen begint te vertonen, moet u naar binnen gaan en uw hond in een mooie en warme kamer met wat dekens zetten. In de juiste omgeving kunnen de meeste honden echter ook profiteren van winterkleren, vooral als ze gaan wandelen.

Bovendien hebben oudere honden de neiging om een zwakker immuunsysteem te hebben, en honden met ziekten die de haargroei beïnvloeden, waaronder hyperthyreoïdie en de ziekte van Cushing, hebben warmte van een vacht nodig tijdens koud weer. Meestal doe ik haar niets aan, maar op een dag als vandaag waar de temperatuur 4 graden is en de wind het naar nul blaast, is het tijd voor een jas. Zelfs als je nog nooit een jas voor je hond hebt gebruikt, terwijl je jezelf bundelt om naar buiten te gaan, overweeg dan of je hond ook wat bescherming tegen de kou nodig heeft. Zeer kleine honden hebben het moeilijker om lichaamswarmte vast te houden, dus ze hebben mogelijk een trui of jas nodig als ze in de winter langere tijd buiten zijn.

Houd rekening met factoren zoals ras, leeftijd en dikte van de vacht wanneer u beslist of uw hond al dan niet een jas nodig heeft. Natuurlijk zijn er andere factoren dan grootte, vacht en ras, maar deze drie kunnen enkele van de meest voor de hand liggende tekenen zijn van een pup die een warme hondentrui nodig heeft. Hondenjassen voor de winter zijn er in verschillende stijlen en diktes, dus u zult zeker vinden wat uw pup nodig heeft. Eva Evans, een dierenarts en schrijver voor Pets Best, biedt ziektekostenverzekeringsplannen voor huisdieren aan voor honden en katten in de hele U.

Probeer uw hond de trui niet te lang binnenshuis te laten dragen om irritatie en schuren van de huid te voorkomen. Als uw hond in het park gaat rondrennen, houdt de vacht zijn extra lichaamswarmte vast, waardoor hij nog warmer wordt. Twintig graden Fahrenheit kan voor de meeste honden riskant zijn, en ze kunnen gezondheidsproblemen krijgen zoals bevriezing of onderkoeling.