Is het wreed om je hond kleren aan te trekken?

Hoewel honden milder zijn dan katten, raadt mevrouw Orr niet aan om een kostuum op een hond te doen als het ongelukkig lijkt, of het lange tijd aan te laten, omdat het dier oververhit kan raken of verstrikt kan raken. Een minder opdringerig kledingstuk zoals een bandana kan echter goed zijn.

Is het wreed om je hond kleren aan te trekken?

Hoewel honden milder zijn dan katten, raadt mevrouw Orr niet aan om een kostuum op een hond te doen als het ongelukkig lijkt, of het lange tijd aan te laten, omdat het dier oververhit kan raken of verstrikt kan raken. Een minder opdringerig kledingstuk zoals een bandana kan echter goed zijn. Zelfs als uw huisdier graag kleding draagt, waarschuwt Dr. Bernal dat u er altijd zeker van moet zijn dat de items passen om hun beweging of ademhaling niet te beperken.

Ook, zegt ze, is het belangrijk om toezicht te houden op je huisdier terwijl je in kostuum zit, opdat ze de outfit niet opeten en schadelijke materialen of verstikkingsgevaren binnenkrijgen. Voor het grootste deel nee, het is om verschillende redenen geen goed idee om kleding aan uw huisdier te doen. Er zijn een aantal goede redenen en die zal ik behandelen. Sommige honden haten het gevoel van kleding.

Honden met een dikke vacht kunnen oververhit raken, dus het is belangrijk dat ze zo „naakt mogelijk” blijven. Ik ga niet iedereen die kleding op hun honden in deze groep doet categorisch knobbelen, maar ik denk dat een overgrote meerderheid van de mensen die hun honden aankleden, het doet omdat ze ze zien als kindervervanger. Sommige honden worden kil en hebben eigenlijk de extra warmte van extra kleding nodig, en als je op een plek met barre weersomstandigheden woont, zijn deze kleding belangrijk. Er zijn een paar keer dat ik het acceptabel zou vinden om voor korte tijd kleding aan een hond te dragen.

We rapporteren over verhalen over dierenmishandeling, en het bellen van een hond in kledingmisbruik bagatelliseert hoe ernstig daadwerkelijk misbruik is.