Hoe weet je of je hond een jas nodig heeft?

Wanneer de temperaturen onder de 7 graden dalen, zullen sommige koude-averse rassen waarschijnlijk bescherming nodig hebben en zich ongemakkelijk voelen. Voor eigenaren van puppy's, senioren, dunharige rassen of zeer kleine rassen, wanneer de temperatuur buiten op of onder 0 graden Celsius aanvoelt, moet u waarschijnlijk een jas op uw hond leggen.

Hoe weet je of je hond een jas nodig heeft?

Wanneer de temperaturen onder de 7 graden dalen, zullen sommige koude-averse rassen waarschijnlijk bescherming nodig hebben en zich ongemakkelijk voelen. Voor eigenaren van puppy's, senioren, dunharige rassen of zeer kleine rassen, wanneer de temperatuur buiten op of onder 0 graden Celsius aanvoelt, moet u waarschijnlijk een jas op uw hond leggen. Het is belangrijk om te onthouden dat jassen en truien op honden alleen mogen worden gedragen als dat nodig is wanneer ze buiten zijn bij zeer koud weer. Honden mogen deze kledingstukken niet in huis dragen, omdat ze gemakkelijk oververhit kunnen raken.

Kledingartikelen moeten altijd van het huisdier worden verwijderd nadat ze niet langer nodig zijn om schuren en irritatie van de huid te voorkomen. Als er sneeuw en ijs op de grond ligt, of aanhoudende koude wind, dan is een winterjas voor uw hond een goed idee. Kleine of dunne rassen, puppy's en oudere honden hebben over het algemeen een wintervacht nodig als de temperatuur buiten op of onder 32° F (0° C) aanvoelt. Zodra de temperatuur onder de 20° F (-6,6° C) daalt, moet u uw hond, ongeacht het ras, nauwlettend in de gaten houden op tekenen dat ze onaangenaam koud zijn.

Als je een jas aantrekt om naar buiten te gaan, is de kans groot dat het koud genoeg is dat je hond ook een jas nodig heeft. De kou van de winter maakt zijn aanwezigheid op veel gebieden bekend, en terwijl we naar de achterkant van onze kasten en kapstokken graven voor parka's en seizoensgebonden bovenkleding, vragen we ons af of honden ook in de winter jassen nodig hebben? Canine couture is populair, dus of uw hond nu ronddwaalt in een trui, hoodie of au naturel gaat als moeder natuur aan de thermometer bijt, we hebben de feiten en de ficties over hondenjassen en truien. Zelfs als uw hond een jas draagt, blijf dan bij hem terwijl hij buiten is, zodat u hem kunt controleren op rillingen, zeuren of angst. Ga met je instinct mee en als je denkt dat het buiten koud is, voelt je hond misschien ook de kilte.

Een andere reden waarom honden van kleine rassen en honden met korte benen, zoals Basset Hounds ook baat kunnen hebben bij jassen, is „omdat ze zo dicht bij de grond zijn en meer kans hebben dat hun buik of lichaam in contact komt met sneeuw en ijs, zegt dr. Een hond heeft waarschijnlijk geen jas nodig als ze naar buiten gaat voor een korte badkamerpauze, maar als de temperaturen dalen tot onder nul, kan het helpen, zegt Dr. Honden met lang haar zoals de Pommeren, Chow Chow, Husky en Grote Pyreneeën hebben in de winter geen extra kleding nodig. Enkele suggesties voor hondentruien zijn de Chilly Dog spencer honden- en kattentrui en Chilly Dog grijze kabelgebreide honden- en kattentrui.

Of een hond de kou voelt of niet, hangt sterk af van zijn ras, vachttype en hoeveel natuurlijke isolatie hij heeft. Het ras, de grootte en het temperament van de hond spelen een rol bij het beslissen welke honden jassen moeten dragen en welke niet. Hondenras, grootte en vachtlengte moeten allemaal worden overwogen bij de beslissing om een hondenjas te kopen, maar er zijn ook andere overwegingen. Er is geen ingestelde temperatuur waarbij een hond een jas moet dragen, omdat elk individu zal variëren (net als mensen).

Honden die slank zijn en niet veel spieren of vet hebben, worden ook gemakkelijker kouder door een gebrek aan natuurlijke isolatie. Misschien wilt u er een kiezen met reflecterend of fluorescerend materiaal als u van plan bent uw hond tijdens de wintermaanden in het donker mee te nemen. Uw hond aankleden in een functionele en ademende vacht is niet wreed, op voorwaarde dat ze al hun natuurlijke hondengedrag erin kunnen uitvoeren.