Op welke temperatuur moeten honden een jas dragen?

Als er sneeuw en ijs op de grond ligt, of aanhoudende koude wind, dan is een winterjas voor uw hond een goed idee. Kleine of dunne rassen, puppy's en oudere honden hebben over het algemeen een wintervacht nodig als de temperatuur buiten op of onder 32° F (0° C) aanvoelt.

Op welke temperatuur moeten honden een jas dragen?

Als er sneeuw en ijs op de grond ligt, of aanhoudende koude wind, dan is een winterjas voor uw hond een goed idee. Kleine of dunne rassen, puppy's en oudere honden hebben over het algemeen een wintervacht nodig als de temperatuur buiten op of onder 32° F (0° C) aanvoelt. Als u een eigenaar van een klein ras bent of misschien dunharige rassen, oudere honden of puppy's heeft, trek dan onmiddellijk truien of jassen uit. Deze beschermende kledinglaag is nodig wanneer de temperatuur 32 graden Fahrenheit is.

Als het daalt tot onder de 20 graden, moet u het welzijn van uw hond als verantwoordelijke eigenaar noteren. Controleer of ze tekenen van te koud aanvoelen, zelfs als ze een dikke vacht hebben voor koud weer. Naarmate de temperaturen dalen, vragen hondenouders zich misschien af of hun honden winterjassen nodig hebben om veilig en warm te blijven tijdens het ijskoude seizoen. Niet alle honden hebben een winterjas nodig, en in sommige gevallen kan de extra warmtelaag eigenlijk meer kwaad dan goed doen.

Onder de juiste omstandigheden kunnen de meeste honden echter profiteren van een extra beschermingslaag tegen de elementen. Ontdek hieronder wanneer het veilig en noodzakelijk is om een winterjas op uw hond te leggen. Bij temperaturen boven 10° C (50° F) hoeven honden over het algemeen geen jassen of truien te dragen. Wanneer de temperatuur lager wordt, zullen kleine hondenrassen, hondenrassen met korte jassen, puppy's, oudere honden en andere ongunstige koude rassen zich ongemakkelijk voelen en een vacht nodig hebben.

Andere rassen zoals Siberische Husky's en Alaskan Malamutes die zijn gefokt voor werk bij koud weer, hebben geen hondenjas nodig bij 10° C (50° F) totdat de temperatuur veel lager daalt. Dit gezegd hebbende, hoeft u niet te wachten tot de temperatuur daalt tot 10° C (50° F) om uw hond een jas aan te doen. Let altijd op tekenen dat uw hond het buiten koud heeft en mogelijk een jas nodig heeft. Of een hond de kou voelt of niet, hangt sterk af van zijn ras, vachttype en hoeveel natuurlijke isolatie hij heeft.

Zelfs honden met dikke vacht kunnen onderkoeling of bevriezing krijgen bij ijskoud weer, volgens de American Kennel Club (AKC). Gebruik een meetlint om de afmetingen van uw hond vast te leggen, zodat u kunt bepalen of een bepaald kledingstuk past. Naarmate jongere generaties overstappen van huisdierenbezit naar ouderschap van huisdieren, evolueert de huisdierenindustrie naar een meer humanistische benadering, wat merken ertoe aanzet designerproducten voor huisdieren aan te bieden, waaronder een grotere verscheidenheid aan kledingopties voor honden. Dankzij de dichte isolatie is dit de perfecte jas voor extreme koude temperaturen en sneeuw- of ijzige omstandigheden.

U kunt winterhondenjassen kopen voor de besneeuwde dagen om ervoor te zorgen dat uw pelsbaby de bescherming en warmte heeft die ze nodig hebben tegen vriestemperaturen. Of het nu gaat om een trui voor dagelijks gebruik of een windjack voor stormachtige wandelingen, dit zijn de rassen die deze winter voor warmte moeten worden gekleed. Als u het verwarmingssysteem in uw huis aan houdt, trek dan hun kleding uit, want honden kunnen gevoelig zijn voor oververhitting. Natuurlijk zijn er andere factoren dan grootte, vacht en ras, maar deze drie kunnen enkele van de meest voor de hand liggende tekenen zijn van een pup die een warme hondentrui nodig heeft.

Kleinere honden, speelgoedrassen, lichte rassen en honden die van nature dunne of korte haarjassen hebben, profiteren van een comfortabele hondentrui. Omdat de meeste honden tijd buiten nodig hebben om de natuur te roepen en overtollige energie vrij te geven, verwachten hondenbezitters een beter veilige dan sorry aanpak te volgen. Activiteit genereert veel warmte, dus elke hond zal warmer zijn als hij rondrent in plaats van stil te zitten.