Is het aandoen van kleding op dieren misbruik?

Uiteindelijk geven honden en katten er de voorkeur aan om naakt te zijn (om zo te zeggen), maar als uw huisdier schijnbaar geen bezwaar heeft tegen het dragen van af en toe een trui of tutu, dan kan het geen kwaad om ze aan te kleden. Je huisdieren weten niet wat kleding is.

Is het aandoen van kleding op dieren misbruik?

Uiteindelijk geven honden en katten er de voorkeur aan om naakt te zijn (om zo te zeggen), maar als uw huisdier schijnbaar geen bezwaar heeft tegen het dragen van af en toe een trui of tutu, dan kan het geen kwaad om ze aan te kleden. Je huisdieren weten niet wat kleding is. Dit is verwarrend en vreemd voor hen om er outfits aan te trekken. Het is volkomen onnatuurlijk om je dier in een schattige trui te stoppen.

Alleen omdat we het schattig vinden, maakt het nog niet goed. Dierenmishandeling is overal in de mode-industrie. Zelfs als mannen en vrouwen al duizenden jaren dieren als kleding gebruiken, is het vandaag wreed en onnodig. De wereldwijde textiel- en kledingindustrie doodt elk jaar miljarden dieren voor mode.

Hun huiden en huiden worden gebruikt om producten te maken zoals bont, wol, leer, dons en zijde. Kleding en accessoires gemaakt van dierlijke producten en bijproducten worden op grote schaal geproduceerd in de modewereld. Veel truien, jassen, jassen, schoenen, tassen en riemen zijn verantwoordelijk voor het massaal vangen en kweken van dieren. De meeste consumenten realiseren zich niet welke schade ze veroorzaken door deze artikelen te kopen en te dragen.

Zelfs met zoveel beschikbare alternatieven voor hun fast fashion consumptie, behouden ze hun buitensporige winkelgewoonten. Geen enkel dier zou moeten lijden om mooie en functionele kleding te maken. Dierenmishandeling hoort niet thuis in de moderne samenleving. Als consumenten moeten we ons meer zorgen maken over hoe onze kleding wordt gemaakt en de impact van onze garderobe op de planeet, mensen en dieren die erop leven.

De mode-industrie is een van de grootste ter wereld. Het is ook de op één na meest vervuilende industrie ter wereld. De kledingproductie is de afgelopen 15 jaar verdubbeld om aan de vraag van de consument te voldoen. Wat we kiezen om te dragen heeft een enorme impact.

Onze waarden en levensstijlen zijn van belang op wereldschaal. Onze kledingkeuzes verrijken niet alleen ons leven, maar geven ook vorm aan de toekomst die we achterlaten voor onze kinderen. Het is tijd om diep te kijken naar het gebruik van dieren in de mode-industrie. We moeten de negatieve impact van mode veranderen in een meer ethische, positieve en krachtige realiteit.

Sommige honden haten het gevoel van kleding. Honden met een dikke vacht kunnen oververhit raken, dus het is belangrijk dat ze zo „naakt mogelijk” blijven. Daarom is het onnatuurlijk om schoenen of kleding aan honden aan te trekken, het druist in tegen de aard van de hond en moet het als dierenmishandeling worden beschouwd, omdat dit op de een of andere manier lijdt of schade toebrengt. Eigenaren die hun honden in truien stoppen, misbruiken iedereen die hen uiteindelijk deze domme dingen ziet doen.

Veel andere dieren zoals zeehonden, schapen, herten, alligators, slangen, zebra's, haaien, katten en honden worden gedood om leer te produceren. In kunsteducatie van de Ohio State UniversityVeel dierenrechtenorganisaties zoals People for the Ethical Treatment of Animals (PETA) mobiliseren consumenten, organisaties en publieke figuren om bontkleding te boycotten omdat het wreed en onnodig is. Wat het doel ook is, de gevolgen voor de gevangen dieren zijn dezelfde pijn, lijden en dood. Het is heel gebruikelijk dat dieren in het wild en bedreigde dieren enorme pijn lijden, gevangen, gekooid en levend gevild worden om textiel te maken.

Tegenwoordig gebruiken veel kledingontwerpers en -merken zijde om blouses, pakken, lingerie, loungewear, jurken, nachtkleding en overhemden te maken. Hoewel honden milder zijn dan katten, raadt mevrouw Orr niet aan om een kostuum op een hond te doen als het ongelukkig lijkt, of het lange tijd aan te laten, omdat het dier oververhit kan raken of verstrikt kan raken. Dus als je ervoor kiest om een item te dragen dat is gemaakt van of afgezet met de huiden van pelsdieren, of het nu een jas, hoed, handschoenen, laarzen, trui is, moet je weten dat die dieren vreselijk hebben geleden en een afschuwelijk leven hebben geleid in de hel omwille van ijdelheid. Sommige honden worden kil en hebben eigenlijk de extra warmte van extra kleding nodig, en als je op een plek met barre weersomstandigheden woont, zijn deze kleding belangrijk.

Het verhaal vertelt dat de keizerin en de keizer al snel ontdekten dat de draad geweven kon worden om een zachte stof te maken, en ze begonnen zijde te gebruiken bij de productie van kleding. Leer, een bijproduct van Big Agri-Business, dat koeien verzilvert voor zuivelproducten en voor hun vlees, wordt gecreëerd door het giftige looien van dierlijke rauwe huid en huid; tegenwoordig is het meeste leer gemaakt van runderhuid, maar er zijn veel uitzonderingen. ZIJDE Als je denkt aan dieren die voor kleding worden gebruikt, denk je waarschijnlijk aan leer, wol, dons of bont. Controleer etiketten en vergeet niet om wreedheidsvrije vervangers te kiezen om dieren het lijden te redden dat ze doorstaan om wol te leveren voor jassen, truien, sjaals, hoeden, handschoenen en andere kleding die kleding draagt.

Het hoofd van de Canine Unit van het National Electoral Institute (INE), Raul Almaguer, zei dat het aankleden en aantrekken van schoenen op honden een aanval is op de aard van die dieren, als dit als mishandeling kan worden beschouwd. .