Moeten honden jassen dragen bij koud weer?

Magere rassen met kort haar, zoals Greyhounds en Whippets, moeten ook worden beschermd tegen de kou. Oudere honden zijn vatbaar voor aandoeningen waarvoor mogelijk een wintervacht nodig is, zoals artritis of een verzwakt immuunsysteem.

Moeten honden jassen dragen bij koud weer?

Magere rassen met kort haar, zoals Greyhounds en Whippets, moeten ook worden beschermd tegen de kou. Oudere honden zijn vatbaar voor aandoeningen waarvoor mogelijk een wintervacht nodig is, zoals artritis of een verzwakt immuunsysteem. De warmteregulatie kan afnemen met de leeftijd, waardoor zelfs een hond met een dikke vacht zich ongemakkelijk voelt in de kou. De kou van de winter maakt zijn aanwezigheid op veel gebieden bekend, en terwijl we naar de achterkant van onze kasten en kapstokken graven voor parka's en seizoensgebonden bovenkleding, vragen we ons af of honden ook in de winter jassen nodig hebben? Canine couture is populair, dus of uw hond nu ronddwaalt in een trui, hoodie of au naturel gaat als moeder natuur aan de thermometer bijt, we hebben de feiten en de ficties over hondenjassen en truien.

Voor sommige hondenrassen kan koud weer een uitdaging zijn. Honden met een korte vacht, honden met een dunne vacht en honden met een dun lichaamsframe moeten tijdens de koudere maanden een jas dragen, Dr. Naarmate het weer kouder wordt, veel hondenouders vragen zich af, hebben honden echt een jas nodig? Het is belangrijk om uw hond veilig en warm te houden tijdens het koude seizoen. Niet alle honden hebben echter winterjassen nodig.

Onder de juiste omstandigheden hebben de meeste honden echter baat bij een extra beschermingslaag tegen de kou. Kortom, het simpele antwoord is dat voor sommige honden een jas een essentieel winteritem is. Het stelt hen in staat om het huis te verlaten en comfortabel te sporten tijdens koud weer. Sommige rassen zijn gefokt in veel warmere landen en zijn niet aangepast voor koude winters.

Niet alle honden hebben in de winter een vacht nodig, maar oudere pups zullen van nature moeite hebben om de lichaamstemperatuur te reguleren. Koud weer kan vooral problematisch zijn voor honden die last hebben van stijve gewrichten, omdat de lage temperaturen ervoor kunnen zorgen dat spieren strakker worden en de druk verhogen tijdens het lopen. Honden die slank zijn en niet veel spieren of vet hebben, worden ook gemakkelijker kouder door een gebrek aan natuurlijke isolatie. Hoewel het waar is dat de jassen van sommige huisdieren dik genoeg zijn voor winterweer, is dat niet het geval voor alle honden of katten.

Zodra de temperatuur onder de 20° F (-6,6° C) daalt, moet u uw hond, ongeacht het ras, nauwlettend in de gaten houden op tekenen dat ze onaangenaam koud zijn. Als uw hond duidelijk gekant is tegen het dragen van een jas (bijvoorbeeld tekenen van angst vertoont of herhaaldelijk probeert deze uit te trekken), pas dan zijn routine aan om zijn blootstelling aan koud weer te minimaliseren. Ongeacht of ze een dikke vacht of een ondervacht hebben, de meeste kleine honden zullen snel kouder worden vanwege hun kleine gestalte. Hoewel ze helpen door sneeuw en ijs te smelten op opritten, werven en trottoirs, zijn sommige giftig en mogelijk dodelijk als ze worden ingenomen door honden en katten, en moeten ze zoveel mogelijk worden vermeden.

De hondenjas mag geen onderdelen bevatten die kunnen worden afgekauwd en ingeslikt, dus zoek er een die geen ritssluiting, knopen of tags heeft. Kleine of dunne rassen, puppy's en oudere honden hebben over het algemeen een wintervacht nodig als de temperatuur buiten op of onder 32° F (0° C) aanvoelt. Voor eigenaren van puppy's, senioren, dunharige rassen of zeer kleine rassen, wanneer de temperatuur buiten op of onder 0 graden Celsius aanvoelt, moet u waarschijnlijk een jas op uw hond leggen. Het maakt niet uit wat hun ras is, honden die gewend zijn aan warm weer, kunnen het vaker koud hebben.

Neem gerust contact met ons op als u specifieke vragen heeft over het warm houden van uw hond deze winter. Lees verder om erachter te komen welk doel winterkleding voor honden dient en of uw hond een jas of trui nodig heeft. Hoewel sommige rassen meer hondenjassen nodig hebben dan andere, kan elke hond er baat bij hebben, afhankelijk van de omstandigheden.