Haten honden het om verkleed te zijn?

Tenzij je je hond eraan hebt gewend om geleidelijk kleding te dragen (of als puppy), is de kans groot dat je hond er een hekel aan heeft om verkleed te zijn. Veel honden tolereren outfits of kostuums, maar de meesten genieten er niet van.

Haten honden het om verkleed te zijn?

Tenzij je je hond eraan hebt gewend om geleidelijk kleding te dragen (of als puppy), is de kans groot dat je hond er een hekel aan heeft om verkleed te zijn. Veel honden tolereren outfits of kostuums, maar de meesten genieten er niet van. Sommige honden haten het gevoel van kleding. Honden met een dikke vacht kunnen oververhit raken, dus het is belangrijk dat ze zo „naakt mogelijk” blijven.

Natuurlijk mag u uw hond nooit dwingen iets te doen dat hij eng of ongemakkelijk vindt. Feit is dat de meeste honden van nature niet van kleding houden. Maar veel honden kunnen leren om jassen, truien en vakantieoutfits leuk te vinden (of op zijn minst tolereren). Vaak, als je het wit van de ogen van je hond kunt zien terwijl ze een kostuum dragen, is de kans groot dat ze het niet willen dragen.

Als uw hond echt een hekel heeft aan kleding, veel ophef maakt en niet beweegt, wat er ook gebeurt, dan is uw hond ongelukkig. Of het een goed idee is om Fido aan te kleden, hangt af van de situatie, de persoonlijkheid van je pupper en het kledingstuk. En sommige honden zijn nerveus of angstig en zullen de plotselinge aandacht en aanraking beangstigend vinden. Ik kreeg mijn hond toen ik ongeveer 8 maanden oud was en kreeg al snel fleece hondenslofjes en een winterharde jas om haar te helpen omgaan met de winter.

Het waren honden die de trends begonnen, maar tegenwoordig kan elk huisdier het, van katten tot bebaarde draken tot cavia's tot schildpadden, de lijst gaat maar door. Zorg er bij het uitkiezen van kleding voor uw hond voor dat ze niet beperkend zijn en dat uw hond een volledig bewegingsbereik heeft. Ze vergeten dat ze praten met een echt persoon die ook het beste voor hun hond wil, en ze denken dat intense schaamte en pesten de enige manieren zijn om mensen te laten veranderen. We rapporteren over verhalen over dierenmishandeling, en het bellen van een hond in kledingmisbruik bagatelliseert hoe ernstig daadwerkelijk misbruik is.

De groeiende focus op een marketing- en mediaperspectief op de band met menselijke dieren trekt nichesectoren aan die meestal gericht zijn op mensen, onlangs kocht ik een designer hondenkleding voor mijn huisdier online bij de Posh Puppy-boetiek en deze winkel ook zeer goede winkels voor designeraccessoires voor huisdieren. Als uw hond gedwongen wordt kleding te dragen en alleen wordt gelaten, kan ze proberen te ontsnappen aan het kledingstuk en gestrest raken of zichzelf pijn doen. Als je je hart op kleding hebt gezet, overweeg dan een hondenbandana of mooie riem-, kraag- en kraaglabels. Oudere honden en honden met weinig vacht vinden een wintertrui misschien nuttig, maar alleen als ze hem graag dragen.