Waarom doen katten raar als je kleren aantrekt?

Het tastgevoel van uw kat is veel groter dan die van uzelf. En dit geldt vooral voor bepaalde delen van hun lichaam, zoals de basis van hun staart, hun poten en hun buik.

Waarom doen katten raar als je kleren aantrekt?

Het tastgevoel van uw kat is veel groter dan die van uzelf. En dit geldt vooral voor bepaalde delen van hun lichaam, zoals de basis van hun staart, hun poten en hun buik. Dus voor hen voelt het waarschijnlijk als kleine spelden en naalden over hun hele lichaam als je die schattige outfit op hun lichaam dwingt. Katten hebben een verhoogd reukvermogen.

Daarom zoeken ze bekende geuren. Als je ze nu iets presenteert dat onbekend ruikt, worden ze bang of gedragen ze zich agressief. Sommige kleding heeft rare texturen en maakt ongebruikelijke geluiden die je kat weer bang kunnen maken. Net als mensen zal hun lichaamstemperatuur dalen als het buiten bijzonder koud is.

Als je kleren aan hebt, worden ze niet warmer. Toch dient het als bescherming tegen pijn door wat er om hen heen is (takken, muren, enz. Waarom kneden katten dingen met hun poten? Het kan teruggaan tot de dagen van hun kitten toen ze op de buik van hun mama drukten om de melkstroom te stimuleren. Ze kunnen het ook gewoon doen omdat ze zich ontspannen en tevreden voelen.

Kneden zou geen probleem moeten zijn, tenzij de klauwen van uw kat in uw dijen graven. In dit geval is het misschien tijd om de nagelknipper tevoorschijn te halen en ze veilig in te korten. Om te beginnen kan het dragen van een trui een kat in gevaar brengen voor oververhitting. Als je erop moet staan je kat met een kostuum te kleden, zijn hier een paar dingen die je kunt doen om de ervaring draaglijker voor hem te maken.

En als het een koude, regenachtige dag is, in plaats van een trui om je kat te doen en hem mee te nemen voor een leash-walk, houd hem dan misschien gewoon binnen die dag. Katten die lijden aan de aandoening die bekend staat als hyperesthesie bij katten, kunnen een gevoel van kalmte krijgen wanneer ze gekleed zijn. Ten eerste, als u een haarloos kattenras zoals de Sphynx bezit, zal uw kat kleding moeten dragen om hem warmte en comfort te geven, vooral tijdens de koelere seizoenen. Hoewel katten zich graag verstoppen als ze gestrest zijn, is het belangrijk voor hun lichamelijke en geestelijke gezondheid dat ze zich van tijd tot tijd verplaatsen.

Wanneer de kleding die je je huisdier hebt gekocht te strak zit, kan hij zich ongemakkelijk of erger voelen, pijn voelen, vooral in de strakkere delen van het kostuum. Vraag uw kat in eerste instantie alleen om zijn trui voor een korte periode te dragen en verhoog dan geleidelijk de duur zolang uw kat ontspannen blijft. Maar als je hem deze omdoet, bevriest hij en ligt hij op zijn zij? Deze aandoening, gekscherend genoemd door eigenaren van gezelschapsdieren als door kostuum geïnduceerd zijwaarts katteninstabiliteitssyndroom, kan worden toegeschreven aan het feit dat ze zich beperkt of zelfs bedreigd kunnen voelen wanneer ze kleding of zelfs Elizabethaanse kragen dragen. Of uw kat nu op zijn zij valt na het aantrekken van kleding of niet, het is van cruciaal belang om te onthouden dat katachtigen niet graag kleding dragen.

Dus wat kan er gedaan worden? Nou, probeer ervoor te zorgen dat ze zich op hun gemak voelen om gekleed te zijn in kleding. Als je hem aankleedt met kleding die zijn vermogen om lichaamstaal te gebruiken belemmert, kan hij zich ongemakkelijk of ronduit bang voelen. Of je hem nu een kostuum aantrekt of kleding aantrekt voor extra warmte, houd je huisdier altijd in de gaten en let goed op zijn reactie. Het is niet erg om kleding aan katten te doen, maar de sleutel is dat het proces om ze in hun kleding te krijgen leuk voor hen moet zijn.