Hebben alle honden jassen nodig?

Als algemene vuistregel zijn grote honden met dikke, dichte vacht goed beschermd tegen de kou. Dit omvat noordelijke rassen, zoals Alaskan Malamutes en Siberische Husky's, met bontjassen die genetisch zijn ontworpen om ze warm te houden.

Hebben alle honden jassen nodig?

Als algemene vuistregel zijn grote honden met dikke, dichte vacht goed beschermd tegen de kou. Dit omvat noordelijke rassen, zoals Alaskan Malamutes en Siberische Husky's, met bontjassen die genetisch zijn ontworpen om ze warm te houden. Maar er zijn honden die beschermd moeten worden tegen extreem weer. Naarmate de temperaturen dalen, vragen hondenouders zich misschien af of hun honden winterjassen nodig hebben om veilig en warm te blijven tijdens het ijskoude seizoen.

Niet alle honden hebben een winterjas nodig, en in sommige gevallen kan de extra warmtelaag eigenlijk meer kwaad dan goed doen. Onder de juiste omstandigheden kunnen de meeste honden echter profiteren van een extra beschermingslaag tegen de elementen. Ontdek hieronder wanneer het veilig en noodzakelijk is om een winterjas op uw hond te leggen. Samenvattend hebben sommige honden een jas nodig, terwijl andere dat niet doen.

Kijk naar het ras, de bouw en de leeftijd van uw hond, en hoe hij reageert op een temperatuurdaling. Zorg ervoor dat u een jas van goede kwaliteit kiest die comfortabel is voor uw hond om te dragen en in te sporten, in plaats van een chique kledingstuk. Naarmate het weer kouder wordt, vragen veel hondenouders zich af: hebben honden echt een jas nodig? Het is belangrijk om uw hond veilig en warm te houden tijdens het koude seizoen. Niet alle honden hebben echter winterjassen nodig.

Onder de juiste omstandigheden hebben de meeste honden echter baat bij een extra beschermingslaag tegen de kou. Zorg ervoor dat je je hond geen slechte dienst bewijst. Als u bijvoorbeeld stevig aan lichaamsbeweging doet, hebben honden met een dikke vacht of dubbele vacht geen vacht nodig. In feite hebben de meeste honden met een dubbele vacht, van golden retrievers tot husky's, de extra laag niet nodig als je naar buiten gaat (tenzij ze oud, ziek of nieuw aangekomen zijn in een koud klimaat).

Of een hond de kou voelt of niet, hangt sterk af van zijn ras, vachttype en hoeveel natuurlijke isolatie hij heeft. In levendig blauw is deze microvezel hondenjas licht en absorberend om bescherming te bieden tegen kou. Het ras, de grootte en het temperament van de hond spelen een rol bij het beslissen welke honden jassen moeten dragen en welke niet. Als de buik van uw hond dichtbij genoeg is om de sneeuw aan te raken waar u loopt, moet u waarschijnlijk winteruitrusting kopen die hun buik en benen bedekt, zoals de Hurtta Body Warmer.

Je hebt een trui voor een droog uitje en bewaart de waterdichte jas bijvoorbeeld voor een regenachtige dag, omdat natte truien of jassen een hond kouder maken. Als er sneeuw en ijs op de grond ligt, of aanhoudende koude wind, dan is een winterjas voor uw hond een goed idee. Zelfs als u een koudminnend hondenras heeft, zullen uw huisdier waarschijnlijk niet goed reageren op kou als uw huisdier gewend is aan een warm klimaat. Voor eigenaren van puppy's, senioren, dunharige rassen of zeer kleine rassen, wanneer de temperatuur buiten op of onder 0 graden Celsius aanvoelt, moet u waarschijnlijk een jas op uw hond leggen.

Als uw hond in het park gaat rondrennen, houdt de vacht zijn extra lichaamswarmte vast, waardoor hij nog warmer wordt. Met ongewoon koud weer in een groot deel van het land, kunnen dagelijkse hondenwandelingen ongemakkelijker zijn dan ooit, voor zowel mens als hond. Het is belangrijk om rekening te houden met windkou, of uw hond nat kan worden of niet, en hoe zonnig het is voordat u uw hond naar buiten brengt. Lichaamsvet helpt de warmte binnen te houden, dus een dunne hond, zoals een Whippet of Greyhound, zal een vacht vaak meer waarderen dan een hond met overgewicht.

Deze blauwe pluizige jas is gemaakt van superzachte fleecestof en heeft teddybeeroren om je hond warm en gezellig te houden.