Is het dierenmishandeling om kleren aan te doen bij een hond?

Daarom is het onnatuurlijk om schoenen of kleding aan honden te dragen, het druist in tegen de aard van de hond en moet het als dierenmishandeling worden beschouwd, omdat dit op de een of andere manier leed of schade veroorzaakt. Ze benadrukte dat het kil is om foto's te maken van je huisdieren in hun natuurlijke staat, maar ze in een ongemakkelijk uiterlijk plaatsen kan traumatiserend voor hen zijn.

Is het dierenmishandeling om kleren aan te doen bij een hond?

Daarom is het onnatuurlijk om schoenen of kleding aan honden te dragen, het druist in tegen de aard van de hond en moet het als dierenmishandeling worden beschouwd, omdat dit op de een of andere manier leed of schade veroorzaakt. Ze benadrukte dat het kil is om foto's te maken van je huisdieren in hun natuurlijke staat, maar ze in een ongemakkelijk uiterlijk plaatsen kan traumatiserend voor hen zijn. Ze legt kleding en make-up op je huisdier en voegde eraan toe: „druist volledig in tegen de waardigheid van het dier en hun natuurlijke behoeften en instincten. Hoewel veel mensen fans zijn van het verkleden van hun huisdieren, is dit in de meeste gevallen gewoon niet nodig.

Marty Becker, een dierenarts in de staat Washington, er zijn maar een paar soorten honden die truien nodig hebben. Deze omvatten kleine honden, oudere honden, honden met chronische gezondheidsproblemen of dunne, kortharige honden zoals windhonden en whippets. Het verkleden van huisdieren kan de grenzen tussen het huisdier dat een dier is en mens zijn, vervagen. Antropomorfisme - waaronder het geven van menselijke emoties aan dieren - kan echte voordelen hebben omdat het betekent dat eigenaren erkennen dat hun huisdieren gevoelens en behoeften hebben waar voor moet worden gezorgd.

Eigenaren beschouwen hun huisdieren als belangrijke, onvervangbare metgezellen, in plaats van simpelweg als eigendom. Niemand wil iets doen dat zijn huisdier ongelukkig zou kunnen maken - maar veel eigenaren zijn zich er misschien niet van bewust dat het dragen van kleding of het aantrekken van kleding voor sommige huisdieren stressvol kan zijn. Een van die behoeften is om normaal gedrag te uiten en het zou kunnen betekenen dat ze met beperkende kleding dat niet goed kunnen doen. Sommige honden worden kil en hebben eigenlijk de extra warmte van extra kleding nodig, en als je op een plek met barre weersomstandigheden woont, zijn deze kleding belangrijk.

Tekenen dat uw huisdier zich angstig en bang voelt, kunnen heel subtiel zijn of bedekt zijn door de kleding en kunnen dus gemakkelijk te missen zijn. Een van die behoeften is om normaal gedrag te uiten en het kan betekenen dat ze met beperkende kleding dat niet goed kunnen doen. Hoewel honden milder zijn dan katten, raadt mevrouw Orr niet aan om een kostuum op een hond te doen als het ongelukkig lijkt, of het lange tijd aan te laten, omdat het dier oververhit kan raken of verstrikt kan raken. Als u besluit kleding aan te trekken voor uw hond (of een ander dier), zorg er dan voor dat deze goed past en zijn beweging of spel niet beperkt.

Sommige kledingstukken voor huisdieren hebben duidelijke voordelen, bijvoorbeeld om uw hond warm te houden bij koud weer of om het zichtbaarheid's nachts te bevorderen. We rapporteren over verhalen over dierenmishandeling, en het bellen van een hond in kledingmisbruik bagatelliseert hoe ernstig daadwerkelijk misbruik is. Sommige deskundigen beweren dat het aankleden van een hond in veel gevallen schadelijk kan zijn, vooral als de kleding ongemakkelijk is en natuurlijke bewegingen beperkt.